Никола Тесла изследва свободна енергия

Какво е

Защо електричеството не е безплатно? Свободна енергия от Никола Тесла

Никола Тесла вече е познавал концепцията за свободна енергия. На гениалния изобретател Никола Тесла му хрумва идеята да използва енергията на земята. Но това изобретение не се изучава в училище.

„Моето намерение, и съм сигурен, че мога да го осъществя, е не само да изпращам съобщения, но и да предавам електричество по целия свят. Една-единствена електроцентрала с мощност сто конски сили може да захранва стотици милиони устройства!“ казва изобретателят на своя благодетел, олигарха Джей Пи Морган. Беше ужасен. Той осъзнава, че не може да се печели от предоставянето на енергия безплатно и за всички. Той спира финансирането на проекта и гениалният Никола Тесла бързо се оказва разорен, меланхоличен, а изследванията му са откраднати.

Банкерът Джон Пиърпонт Морган също е собственик на монопол върху медните проводници. След като осъзнава, че Тесла няма да напълни джобовете му, той подкрепя други изобретатели като Томас Алва Едисон и Итало Маркони. Маркони е използвал 17 от патентите на Тесла и все още несправедливо е сочен в учебниците като изобретател на радиото, например.

Откритията на Никола Тесла

Никола Тесла открива системите за променлив ток, принципа на безжичната комуникация, неоновите лампи и съвременните електрически двигатели.

По същия начин работата на Тесла е в основата на радара и на първата водноелектрическа централа при Ниагарския водопад. Никола Тесла, най-великият гений в съвременната история, открива системите, използващи променлив ток, принципа на безжичната комуникация, неоновите лампи и съвременните електрически двигатели. Тесла е бил фантастичен изобретател, но абсолютно лош бизнесмен.

За разлика от него Едисон, на когото се приписва изобретяването на електрическата крушка например, въпреки че тя е изобретена от Хайнрих Гьобел, който за разлика от Едисон не е имал пари, за да подаде заявление за патент, не е бил толкова прозорлив, колкото го смятат. Вместо изобретател, той е твърд бизнесмен, който наема най-добрите умове и в замяна патентова много от техните идеи като свои.

Кой изпържва котка

Когато Тесла заплашва неговата технология за постоянен ток с много по-добра идея за променлив ток, Едисон плаща на деца от улицата да вдигат домашни любимци. След това той изпържва бедните кучета и котки пред тълпи с устройството на Тесла, за да покаже колко опасно е то за обикновените домакинства.

Макар че Тесла в крайна сметка умира сам и без нужното признание, за щастие работата му не е напълно пропиляна. Включително идеи за свободната енергия. Те все още са обект на многобройни дебати между лагерите на поддръжниците и критиците в научните и обществените среди. Възможно ли е наистина да се изобрети генератор, който да произвежда електричество по такъв начин, че произведеното количество да е многократно по-голямо от това, което се е доставяло преди процеса? Много учени отхвърлят това като невъзможно.

Технически консервативни теории

Но би било добре да си припомнят какво се е казвало някога в официалните среди: „Метален самолет, тежащ 350 тона, не може да лети, всеки знае това!“ – „Не можеш да следиш някого на хиляди километри!“ – „Най-бързият начин да се придвижваш е на галопиращ кон.“ Привържениците на безплатното производство на енергия, което, разбира се, би променило изцяло основите на икономиката, залагат на редица идеи: извличане на енергия от „етера“, използване на постоянни магнити или по-ефективно разделяне на водните молекули. В края на краищата цялата Вселена предлага безкрайно количество използваема енергия. Тогава защо трябва да плащаме толкова много за днешния метод на производство на енергия чрез изгаряне и да унищожаваме планетата в този процес?

Балансирано поле

„Разполагаме с достатъчно енергия, за да променим облика на цялата планета. И това не е просто теоретично твърдение, а буквална истина. Имаме световното изобилие!“ – казва изобретателят Адам Тромбли, който се опитва да тръгне по стъпките на Тесла. През 80-те години на миналия век той построява динамо, което може да извлича електричество от околния въздух. Устройството му имитира магнитното поле на Земята.

„Разполагаме с достатъчно енергия, за да преобразим цялата планета. И това не е просто теоретично твърдение, а буквална истина“, казва изобретателят Адам Тромбли.

Подобно на планетата, динамото създава магнитно поле с формата на т.нар. тор около въртящ се магнит. Торът е модел на енергиен поток, при който енергията влиза в единия край, завихря се около центъра и излиза от другия край. Перфектно балансирано силово поле, самоподдържащо се и стабилно. Това поле пулсира и буквално засмуква енергия от заобикалящата го среда. Вътрешният „скелет“ поддържа тази уникална стабилност чрез баланс на векторите, за който можете да научите например от работата на известния мислител Бъкминстър Фулър.

Тромбли, поне както е описан в забележителната книга на бившия канадски дипломат Джеймс Джордж „Малката зелена книга за пробуждането“ или във вдъхновяващия документален филм „Процъфтяване“, е поканен да представи генератора пред комисия на ООН и пред Сената на САЩ през 1989 г. Той не получава медал. Администрацията на президента Джордж Буш-старши саботира демонстрацията му, като отзовава сенаторите в последния момент за някаква несъществена среща, а по-късно уж конфискува устройството!

Лудия учен и антигравитацията

Джон Хътчисън, канадски изобретател и изследовател на антигравитацията, изобретява батерии с безплатна енергия и използва теорията на Тесла, за да накара обектите да плават във въздуха. През 1978 г. апартаментът му е посетен от полицията, където той конфискува между другото и колекция от старинни оръжия. Неоправдано, както съдът постанови след две години. След това полицията конфискува лабораторното му оборудване през 1990 г., докато е в чужбина, въпреки че съдът му нарежда да го върне. Трето, без белези, полицията иззе оборудването на Хътчисън през 2000 г., няколко месеца след като засне видео с левитиращи обекти. Някои от опитите на Хътчисън за „луд учен“ могат да се видят в YouTube, например.

Колко вероятно е всеки да полудее и да измисли всичко независимо един от друг? Или са се съгласили?

Тези твърдения за посегателство и друг тормоз имат един проблем – от логиката на въпроса, те не могат да бъдат надеждно доказани и проверени. Дори иначе здравомислещите хора, които често имат впечатляващи резултати и страхотни идеи, могат например да оцветят нещо интересно. Но колко е вероятно всички да се побъркат и да измислят всичко независимо един от друг? Или са се съгласили?

Ако не, възниква друг въпрос: Защо се потискат по този начин хората, които също се наричат безобидни глупаци? И защо полицията събира уж нефункционалните им изобретения вместо боклукчии? Точно както когато Тесла умря – за което никой не смееше да каже, че е луд – умря на 7 януари 1943 г. в стаята на хотел Ню Йоркър, целият му архив беше отнет от ФБР.

Много свободна енергия

Разбираемо е, че този, който има власт, не иска да я загуби, а да я разшири. За хората, контролиращи конгломерат от минни компании и банки, безплатната енергия би означавала неприятна конкуренция. „Какво би се случило, ако имате генератор с размер на маса, който ще управлява цялата ви къща напълно, без събиране и замърсяване? Ако го купите веднъж, той ще струва не повече от радиатор или климатик и ще издържи от 50 до 100 години. Невероятно, виждате ли? Но не и за тези хора! ”, казва Стивън Гриър, бивш лекар и ръководител на проекти в Disclosure, който работи от 1993 г., за да въведе „забранени“ теми като безплатната енергия.

Подобно на много други, той говори за опасностите, репресиите и заплахите, пред които изглежда всеки, който отиде достатъчно далеч по този път на знанието. Според Гриър методът на захарта се избира първо, той ще стигне до камшика едва по-късно. „От 1992 г. ми бяха предложени суми до няколко милиарда долара. Когато не кимнах, ме заплашиха и убиха най-добрите ми приятели. Бях сгушен и осмиван. Оскверниха къщата ми. И знаеш ли какво? Удвоявам усилията си“, каза той на една от лекциите си „Обещанието за нова енергия“, които са свободно достъпни в интернет.

Какво ще бъде по-нататък?

Факт е, че според известното списание New Scientist повече от 5000 патента и изобретения се пазят в тайна само в САЩ и още повече в Обединеното кралство под прикритието на „заплахи за националната сигурност“. И вместо сериозни изследвания лежи в чекмеджетата на патентните ведомства. Което, разбира се, не означава, че всеки, който измисли революционно изобретение, е гений. Както казва д-р Гриър: „Докато пътувахме по света, търсейки функционални безплатни енергийни устройства, видяхме много измами и измами. Но открихме и истински изобретения.“

През миналия век се появиха редица противоречиви личности и техните изобретения. Имена като Джон Ернст Уоръл Кийли се появиха с нов енергиен източник, базиран на използването на вибрации и резонанс, Алфред Хъбард с неговия атмосферен генератор или Ханс Колер и апарата за магнитна енергия.

Има и истински измамници

Те мамят клиентите си с фалшиви безплатни енергийни устройства, като използват рекламни видеоклипове или дори продават на хората кутии с винтови колела. В Съединените щати, например, съмнителната търговия с „чудодейни устройства“ предизвика рязко нарастване на недоверието към всичко, което може да означава алтернатива на конвенционалното производство на електроенергия. Разбира се, всички ние играем своята роля в поддържането на планетата мръсна и изсмукването на портфейлите си с плащания за енергия.

Историята на Адам Тромбли, физик и директор на Института за напреднали изследвания в Аспен, не беше изключителна. Най-добрият изобретател и основател на Bedini Audio, Джон Бедини, работи върху идеята на Tesla за „лъчиста енергия“ от десетилетия, създавайки акумулаторно устройство, което генерира повече енергия, отколкото консумира за поддръжката си. През 1974 г. той обяви, че възнамерява да ги продаде на едро на много ниска цена. Скоро след това се твърди, че е бил нападнат в лаборатория и принуден да се закълне да не предлага машината.