Защо не трябва да се пие вода след ядене?

Защо не трябва да се пие вода след ядене?

Защо

Защо не е добре да се пие вода след ядене?

Водата е много важна за храносмилателната система. Нормализира киселинността, апетита и ускорява метаболизма. Когато пиете достатъчно течност, вредните вещества и токсините се отстраняват от организма. Всички препоръки да не се пие вода след ядене или да не се пият течности по време на хранене са свързани с факта, че това засяга процеса на храносмилане. Но това се отнася изключително за студени напитки. Чаша топъл или дори горещ чай ще донесе само полза за тялото.

Човешкият стомах е много сложен орган, в който храната, която влиза в организма, се усвоява и в която водата не се задържа и тече почти веднага в дванадесетопръстника. Заслужава да се отбележи, че тя не може да промени концентрацията на стомашния сок или да измие храна от стомаха.

Ако пиете храна със студена или ледена вода изобщо, храносмилането ще причини голяма вреда. Тъй като, когато попадне в стомаха, има многократно ускоряване на храносмилането на храната. В резултат на това вместо предписаните 4–5 часа в стомаха, храната се усвоява за 20–30 минути и се изпраща в червата в състояние, което не е най-удобно за асимилация. Е, съответно, чувството на глад идва също толкова бързо. Интервала между храненията се намалява. Това води до натрупване на излишна енергия под формата на телесни мазнини.

Още едно отрицателно въздействие на водата след или дори и по време на ядене

Заслужава да се отбележи още едно отрицателно свойство на студената вода след ядене . Протеинът не се разгражда до аминокиселини, когато се промива със студена течност. Поради това ползите от консумацията на протеин почти се губят, тъй като съдържащите се в него вещества остават във форма, която тялото не е в състояние да абсорбира.

Въз основа на гореизложеното можем да заключим: Пиейки вода след ядене измивате храната от стомаха си със напитки и вредите на здравето си.